Styrk dine kompetencer

 

STYRK DINE KOMPETENCER

Styrk dine kompetencer

Både som leder og inbetweener har du behov for et handleberedskab du kan anvende i hverdagen.


Du kan teste din egen vurdering af kompetencer og ikke mindst din vurdering af, hvilke kompetencer din virksomhed har behov for.


På den måde bliver du bevidst om hvilke kompetencer du bør styrke.

I bogen taler vi om at DU skal kunne udvikle dine kompetencer som inbetweener og leder. Derfor giver det mening at fokusere på, hvor du er god, og hvor du ser dine muligheder kan udfolde sig.


Som udgangspunkt må du starte med at vurdere din egen parathed til udvikling. Som inbetweener skal du være istand til at udvikle en form for ledelse, der ikke baserer sig på den formelle magt, men en form for magt præget af en klar kommunikation og dialog (kapitel 2).


På trin 1 må du starte med at skabe scenarier for, hvordan din karriere har set ud indtil nu, og gøre dig tanker om, hvordan du ønsker at skabe din videre vej i arbejdslivet (kapitel 3).


På trin 2 må du gøre dig klart hvordan du vil være leder! Her må du forholde dig til, hvordan du vægter de forskellige lederkompetencer, og skaber de ledelsesrum, hvor du finder den ønskede form for udvikling.


Her er der også en anden side af mønten. Nemlig at kunne vurdere de behov for lederkompetencer, som virksomheden har i fremtiden. Der er altså tale om at kunne holde dine egne ønsker om ledelsesrum op mod virksomhedens ønsker om lederkompetencer. Begge dele behandles i kapitel 4.


Læs mere i guiden ”Karriere og kompetencer” og udfyld selvtesten ”mine ønsker om kompetencer versus virksomhedens kompetencebehov” på app´en Lederkompetencer.