Videoer

 

VIDEOER

Videoklip

 

EMNE

TITEL / BESKRIVELSE

LINK

Selvledelse

Samarbejde

Verdens bedste tur

 

Filmen "Verdens bedste tur" er en komisk kortfilm, der sætter problematikkerne omkring skoleture på spidsen. Hvordan mon det går, når planlægningen går helt i fisk? Hovedpersonerne, spillet af Peter Mygind, Claus Bue, Bodil Jørgensen, Neel Rønholt og Elena Arndt-Jensen gør deres for at sætte tingene på spidsen.

 

https://snm.ku.dk/SNMnyheder/alle_nyheder/2009/2009.5/110509/

Livsfarlig ledelse

Undskyld, jeg var med til at fremme en livsfarlig ledelsesform

 

Moderne ledelse fører til stress og sygemeldinger, siger ledelsesrådgiver og forfatter Christian Ørsted.

 

»Jeg vil gerne sige undskyld for de mange gange, jeg som konsulent har været ude på arbejdspladser og forkynde evangeliet om den nye ’smilende ledelse’ med vægt på ’anerkendelse’, ’selvledelse’ og ’mere ansvar til medarbejderen’. Jeg tog fejl. På overfladen lyder det demokratisk og sympatisk, at lederen interesserer sig for de ansattes privatliv, at der er fleksible arbejdstider, hjemmearbejdsplads og firmabetalt smartphone. Men under den sympatiske overflade er der tale om en livsfarlig ledelse, der får tusindvis af mennesker til at brænde ud«.

Lederoller

Adizes lederoller

 

Kort præsentation af de fire lederroller

Anerkendende ledelse

3 cases om anerkendende ledelse

 

To forskellige cases om oplevet anerkendende ledelse i praksis - og også et eksempel på det modsatte!

Empati

Ledelse handler om empati

 

Jesper Buch har bygget Just-Eat fra en kældervirksomhed til verdens største formidler af fastfood, her kan du høre hvordan han som leder har formået at motivere og lede de mange unge medarbejdere og dermed realisere sine mål med virksomheden.

Om ledelse

Om hierarkier i organisationer

 

Nils Villemoes

Konfliktløsning

Klog på konflikter

 

Center for konfliktløsning

www.konfliktloesning.dk 

Konflikttrappen

Konflikttrappens syv trin

 

www.konfliktloesning.dk

Kommunikation

Hvad er kommunikation

 

Live'-tegnefilmen om kommunikation forklarer bl.a. kommunikationens grundmodel om afsender, budskab, modtager og situation. Se undervisningsforløb om kommunikation på dansk3-6.gyldendal.dk Filmen er tegnet af tanke-streg.dk og produceret af Gyldendal.

Selvledelse

De største misforståelser om selvledelse

Lederkarakteristik

Hvordan træder du i karakter som leder?

 

Mellemlederens udfordringer (1/4). Morten Nottelmann fra Kaospiloterne underviser på kurset Creative Media Management, et eksperimenterende ledelseskursus for mellemledere i mediebranchen.

Gode og dårlige ledere

VoxPop: Hvad er en god leder og en dårlig leder?

 

Hvad er definerer en god og en dårlig leder? Vi har taget pulsen på danskernes holdning og samlet nogle af de mange kommentarer her i videoen.

Relationer og ledelse

Hvilke relationer ændrede sig da du blev leder?

 

Det har været det sværeste som leder

Ledelse

Mintzberg om ledelse

 

Ledelse er ikke et fag, man kan lære i universitetets auditorium − leder, det bliver man først og fremmest i jobbet. Det er kongstanken i en af verdens førende ledelsestænkeres, Henry Mintzberg, nyeste bog.

Præsentation

Den gode præsentation

 

5 gode råd.

Kompetenceudvikling

Effektive metoder til kompetenceudvikling

 

Thorkil Molly Søholm

Kun 10-20 % af deltagerne på traditionelle kompetenceudviklingsforløb går hjem og gør noget værdiskabende med den nye viden, de har fået. Det kan du heldigvis vende til at op mod 80% går hjem og præsterer bedre, hvis du bruger de metoder, som Thorkil, CEO i LEAD og tidligere Studielektor i ledelse, organisatorisk læring og coaching AAU, præsenterer her.